Locatie

 

Aan zee / stranden

De Costa da Prata, ook wel ‘Zilverkust’ genoemd, ligt op slechts 10 minuten met de auto van de villa. De Zilverkust strekt zich uit van Espinho in het noorden tot Ericeira in het zuiden. Dit is een erg verscheiden gebied: rotskusten wisselen af met zandstranden en natuurgebied.<

São Martinho do Porto (10 km): is een charmante kustplaats. Aan de promenade vind je talrijke cafés en restaurants. Deze baai is een schelpvormige lagune die in verbinding staat met de oceaan. Langs deze baai vind je heuvels, duinen en een prachtig zilveren zandstrand. Het brede strand is een paradijs voor de kinderen. Via de aangelegde wandelpaden langs de duinen of door de branding is het 45 minuten stappen naar het dorpje Salir do Porto. Je vindt daar ook een tuimelduin: een sportieve uitdaging voor klein … en groot. 

Nazaré (10 km): vroeger was het een pittoresk visserplaatsje. Inmiddels is het uitgegroeid tot de populairste badplaats aan de Costa da Prata. Nazaré heeft vele troeven: een zeer breed strand, een haven met kleurrijke bootjes, een mooie wandelboulevard en gezellige restaurantjes. De oude stadskern van Nazaré, O Sítio, is gelegen op een rots. Je vindt er een prachtige kapel met typische Portugese azulejos en een bijzonder plein. De leukste manier om hier te geraken is met de tandradbaan. Het uitzicht hierboven is adembenemend.

In de buurt:

Treinstation: São Martinho do Porto (10 km)

Snelweg: A8 Lissabon (8 km)

Strand dichtbij: Praia do Salgado (8 km)

Lokale diensten en bedrijven:

  • Lokale buurtwinkel: Pinhal Fanheiro (op wandelafstand)
  • Intermarché: Alcobaça – São Marthino do Porto – Nazaré
  • Geldautomaat/bank: Alcobaça - São Marthino do Porto - Nazaré
  • Tankstation met café: Pinhal Fanheiro (0,5 km)
  • Koffiehuis, bar, pub: Pinhal Fanheiro (0,5 km)
  • Restaurant: vele restaurants in Alcobaça - São Martino do Porto - Nazaré